Hank Snel
Ik ben 58 jaar, gezond, fit en vader van 3 heerlijke kinderen van 7, 9 en 11 jaar. 

Opgeleid aan de Academie voor lichamelijke opvoeding, waar ik al een bovenmatige belangstelling had voor de wonderlijke samenwerking tussen lichaam en geest. 

Ondanks een (heel) aantal botbreuken door avontuurlijke sporten, heb ik altijd goed voor mijn lijf gezorgd. Ik heb daar dan ook dagelijks veel plezier van. Het geeft mij kracht en zelfbewustzijn. Mijn geest heeft zich gevormd door een aantal emotionele momenten. Gescheiden ouders, een groot gemis van een vader in mijn leven. Zelf gescheiden, een woelige maatschappelijke carrière, met meer hoogtepunten dan dieptepunten. 

Vanaf mijn 35 ste jaar, ben ik mij gaan bezighouden met meditatie, yoga en spirituele stromingen. Ik heb zowel veel therapieen ondergaan als cursussen gevolgd. Hier raak je nooit in uitgeleerd. Een belangrijke eigenschap loopt als een rode draad door mijn leven. Ik voel mij het beste als ik anderen een stukje op weg kan helpen. Dat is hetgeen, waar ik mij mee bezig wil houden. Ik heb de wijsheid natuurlijk niet in pacht, maar ik heb een rijke ervaring en een goed ontwikkelde intuitie. 

Wat mij altijd "gered" heeft in moeilijke tijden, is de gevoelige (cruciale) balans tussen inspanning en ontspanning. 

Ik wil jullie daar graag mee helpen. 


Hanksnel, ontspannings coach
Rick van Oudgaarden
Ik hou van het strand en de zee en woon momenteel in Noordwijk. Op de mooie wind dagen ben ik voor de kust aan het Kitesurfen. 

Hank en ik kennen elkaar al enige jaren. Hij was eigenaar van Beach Break waar ik destijds als kite surf instructeur werkte. 

Op 14 feb 2013 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool voor Fysiotherapie te Leiden. Ik ben sinds maart werkzaam bij Fysiotherapie de Ruiter te Hillegom. In januari 2014 begin ik met een nieuwe studie NLP ( Neuro Linguistisch Programmeren), omdat met name de psychosomatische kant van de mens mij enorm boeit. 

Ik word er dagelijks mee geconfronteerd, dat wij in een maatschappij leven waar te weinig aandacht wordt besteed aan geestelijke en lichamelijke Ontspanning. Wij gunnen ons zelf te weinig tijd, waardoor de druk en de stress te hoog is. 

Hierdoor ontstaan vaak lichamelijke klachten. Ik hoop met mijn kennis van het menselijk lichaam, (gezonde) voeding en een natuurlijke dosis empathie een steentje bij te dragen aan uw ontspanning en gezondheid. 

Rick, ontspannings coach